Bovag logo
Bestelwagen registreren? Doe dit zo snel mogelijk
0%
Terug

Bestelwagen registreren? Doe dit zo snel mogelijk

Laatste update 06 juni 2024Leestijd: 1 min
Bestelauto

Importeer je een (gebruikte) bestelwagen? Wacht dan niet met het laten registreren van het voertuig in het RDW-kentekenregister. Doordat de bpm-vrijstelling voor bestelwagens wordt afgeschaft vanaf 1 januari 2025, loopt het aantal registratieaanvragen en daarmee de wachttijden bij de RDW flink op. De RDW zet extra mensen in, maar de verwachting is dat de wachttijden in de tweede helft van het jaar gaan pieken. Laat bestelwagens dus zo snel mogelijk registreren, om te zorgen dat je nog gebruik kunt maken van de bpm-vrijstelling.

De overheid wil de verkoop van emissievrije of heel zuinige bestelauto’s stimuleren. Daarom schaft zij de ondernemersvrijstelling voor bestelauto’s met een Datum Eerste Toelating van 1 januari 2025 af. Voor deze voertuigen moet aanschafbelasting (bpm) betaald worden. De bpm wordt net als bij personenauto’s berekend op basis van de CO2-uitstoot. Lees hier meer over de afschaffing van de bpm-vrijstelling.

De Belastingdienst heeft vijf veelgestelde vragen over de bpm-vrijstelling beantwoord. Wanneer geldt bijvoorbeeld de overgangsregeling, en hoe werkt deze? De antwoorden vind je hier.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.