Bovag logo
Aanvraag subsidie praktijkleren gaat weer open
0%
Terug

Aanvraag subsidie praktijkleren gaat weer open

Laatste update 28 mei 2024Leestijd: 2 min
Geld rekenmachine 2024

Werk je met een leerling of student binnen je bedrijf? Dan kun je de subsidieregeling praktijkleren aanvragen. Dit is een tegemoetkoming in de kosten die je maakt voor het begeleiden van deze student. De subsidieaanvraag gaat open op 3 juni aanstaande en sluit op 17 september 2024 om 17.00 uur.

De hoogte van de subsidie is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. De subsidie kun je aan het eind van een school- of studiejaar aanvragen, na afloop van de begeleiding.

Per opleidingsniveau verschillen de voorwaarden. Voor BBL-leerlingen gelden de volgende voorwaarden:

  • Jouw bedrijf heeft praktijkbegeleiding aan een student van een mbo-opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gebonden;
  • Jouw bedrijf moet door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend zijn als leerbedrijf;
  • Het buitenschools praktijkgedeelte bij jouw bedrijf of organisatie omvat minimaal 610 klokuren per studiejaar. Het studiejaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli. Bij een kortere of langere begeleidingsperiode kan het minimale aantal klokuren naar rato omgerekend worden.
  • Ook moet de praktijkbegeleiding van de student aangeboden zijn op basis van een geldige en ondertekende praktijkleerovereenkomst.

Alle informatie en voorwaarden voor het aanvragen van deze tegemoetkoming kun je vinden op de website van de RVO. Let op: RVO werkt met een nieuw aanvraagformulier dit jaar via een aanvraagportaal. Lees hier meer over aanvragen van deze subsidie.

Vragen

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of via ledenadvies@bovag.nl.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.