Bovag logo
Aanhangwagenbedrijven: werkgroep elektrificatie en zero-emissiezones zorgt voor belangrijke kennisuitwisseling
0%
Terug

Aanhangwagenbedrijven: werkgroep elektrificatie en zero-emissiezones zorgt voor belangrijke kennisuitwisseling

Laatste update 09 november 2023Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Een werkgroep van zes BOVAG-aanhangwagenondernemers heeft met BOVAG uitvoerig gesproken over de impact van elektrificatie en zero-emissiezones op de branche. Deze werkgroep is opgericht nadat aanhangwagenbedrijven tijdens de ledenbijeenkomst dit voorjaar hun zorgen deelden over wat dit voor hun bedrijf en klanten betekent. De leden hebben bruikbare input geleverd, waarmee BOVAG aan de slag gaat.

BOVAG heeft naar aanleiding van de ledenbijeenkomst van BOVAG Aanhangwagenbedrijven op 8 mei het initiatief genomen om een ledenwerkgroep elektrificatie op te richten. BOVAG-directeur Hans Bresser en Aad Verkade (dossierhouder zero-emissiezones bij BOVAG) hebben daarin uitgebreid met aanhangwagenbedrijven gesproken over de uitdagingen rondom elektrificatie en zero-emissiezones. En over de vraag of BOVAG hierin iets kan betekenen. In de werkgroep is kennis met elkaar uitgewisseld. Er is bijvoorbeeld informatie gedeeld over de ontheffingen en uitzonderingen die er nu al zijn binnen de zero-emissiezones.

De werkgroep heeft hele bruikbare informatie aangeleverd voor BOVAG; de kennis uit de praktijk is belangrijke input voor BOVAG om proactief het gesprek aan te gaan over bijvoorbeeld overgangsregelingen en uitzonderingen. BOVAG volgt het overheidsbeleid en richt zich op het belang van werkbare en betaalbare maatregelen voor het mkb.

Meer over zero-emissiezones

De werkgroep signaleert daarnaast dat de overheidswebsites met informatie over zero-emissiezones nog onvoldoende bekend zijn. De twee belangrijkste websites voor u en uw klanten zijn:

opwegnaarzes.nl

en

doehetzero.nl

. Hierop vindt u ook de ontheffingen en uitzonderingen. BOVAG raadt u aan om deze websites te gebruiken om de situatie voor uw aanhangwagenbedrijf én voor uw klanten in kaart te brengen. Vergroot uw kennis over dit onderwerp, zodat u een plan voor uw bedrijf kunt maken en uw klanten goed kunt informeren.

Leden van de werkgroep

In de werkgroep elektrificatie zitten de volgende zes ondernemers:

  • Arjan Wiggelinkhuijsen van Jozua Aanhangwagens
  • Richard van der Werf van Titan Jelsum B.V.
  • Camiel Bouwman van Bouwman Aanhangwagens
  • Marc van den Molengraaf van Saris Aanhangers B.V.
  • Diederik Cluistra van Cluistra Aanhangwagens
  • Jack Oosterwijk van Jack Oosterwijk Aanhangwagens V.O.F.

Vervolg

Als er meer nieuws is over dit dossier, delen wij dit met u via de BOVAG-nieuwsbrief. Houd die daarom in de gaten, zodat u op de hoogte blijft. Ook denken we verder na over hoe we u kunnen helpen bij het voorlichten van uw klanten.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.