Hannover Messe: twee waterstofmotoren uitgelicht

Laatste update 06 mei 2024 Leestijd: 2 min

‘Waterstof heeft de toekomst’ is een veelgehoorde uitspraak. Op de industriebeurs Hannover Messe in april was dat goed te zien. Er waren veel nieuwtjes over waterstoftoepassingen. We lichten twee toepassingen toe.

Er waren twee bedrijven op de beurs, die op basis van brandstofcellen een ‘motor’ hebben gemaakt die de omvang heeft van een gemiddelde viercilinder. De motor kan zelfstandig onder wisselende belastingen werken en heeft om die reden ook geen batterij nodig voor het accelereren bij gebruik in voertuigtoepassingen. Beide fabrikanten geven aan de ‘motoren’ in semi-trailer trucks te hebben draaien. De ‘motoren’ zien er netjes en schoon uit, zonder allerlei uitwendige zaken. Ze leveren een vermogen variërend van 120 kW tot 230 kW. De fabrikanten die hiermee op de beurs stonden, konden (of wilden) niets kwijt over het gebruik van de ‘motor’.

De fabrikanten in kwestie zijn:
  • Hydrogen Era: h2era.sg, dit bedrijf is gevestigd in Singapore. 
  • SHPT: shpt.com, dit bedrijf is gevestigd in China.

Generatorvermogen

Voor generatorvermogen uit waterstof is er ook nog een Franse speler op de markt. Inocel maakt een compacte waterstofgenerator van 300 kW die minder dan 100 kg weegt. Ook deze waterstofgenerator heeft geen batterij nodig voor steploads, wordt door het bedrijf geclaimd. Kijk voor meer informatie op: inocel.com

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring