Tip: gebruik het proefritformulier voor (high speed) e-bikes

Laatste update 28 maart 2024 Leestijd: 2 min

Elektrische fietsen worden steeds kostbaarder. Voordat je een fiets meegeeft voor een proefrit, is het daarom verstandig om een proefritovereenkomst te sluiten, voor het geval de klant schade aan de fiets toebrengt of deze verduistert. Je kunt hiervoor het BOVAG-proefritformulier voor (high speed) elektrische fietsen gebruiken. Het is handig om bijvoorbeeld schades mee af te kunnen wikkelen, maar je kunt er ook op aangeven hoe de fiets gebruikt mag worden. Op het formulier kun je eventuele extra accessoires op de fiets opnemen, en aangeven of deze naderhand ook zijn ingeleverd. 

Mocht de klant de fiets te laat inleveren, dan kunt je bij het onderdeel ‘bruikleenperiode’ bewijzen dat het voertuig later werd ingeleverd dan afgesproken. Dit is relevant voor de dekking van jouw verzekering. Om die reden is het ook belangrijk om bij het onderdeel ‘schade’ de data en tijdstippen in te vullen. 

Download

Je kunt gratis de proefritformulieren en bijbehorende algemene voorwaarden downloaden. Het formulier is beschikbaar als printbestand. Ook is er een invulbare pdf, die je eenvoudig en snel kunt invullen en opslaan op jouw eigen computer.Heb je vragen of hulp nodig bij het gebruik van de formulieren? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies. Dat kan telefonisch via (030) 659 53 00 en per e-mail via ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring