PMT Werkgeverstoolkit    

Laatste update 22 maart 2024 Leestijd: 3 min

Het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) heeft een handige toolkit ontwikkeld om heel gemakkelijk pensioeninformatie te vinden en te delen met jouw medewerkers. Daarnaast staan de veelgestelde vragen over pensioen in de toolkit en vind je meer informatie over de nieuwe pensioenwet.  

Bedrijven die vallen onder de cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf, de cao Metaal en Techniek Carrosseriebedrijven en de cao voor Tankstations en Wasbedrijven, vallen onder de pensioenregeling van het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). 

Toolkit 

Door PMT is zowel voor bedrijven als voor medewerkers een handige toolkit ontwikkeld. Via de toolkit kan je gemakkelijk pensioeninformatie delen met jouw medewerkers. Het grote voordeel daarvan is dat je de informatie niet zelf te hoeft te zoeken. PMT heeft alle informatie al voor je verzameld. In de toolkit staan ook bestelbare posters, makkelijk deelbare teksten en informatieve video’s.

Naar de toolkit

Daarnaast geeft de toolkit informatie over het nieuwe pensioenstelsel. Wat gaat er straks veranderen? Daarover heeft PMT de veelgestelde vragen verzameld en beantwoord op de speciale pagina over het nieuwe pensioenstelsel. Informeer jouw medewerkers en houd ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.  
 
Ook vragen van medewerkers over hun pensioen, bijvoorbeeld als ze net in loondienst zijn, over ouderschapsverlof of arbeidsongeschiktheid, staan met een antwoord in de toolkit. 

Veranderingen in 2024

Sinds begin van dit jaar zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd bij PMT. Zo zijn er wijzigingen in de pensioenadministratie en is er een vernieuwd Werkgeversportaal.  

Meer informatie over die wijzigingen vind je hier. Ook heeft PMT een webinar gehouden waarin de wijzigingen aan bod komen. Die kan je via deze link terugkijken.  

Vragen? 

Heb je vragen over de pensioenen van PMT? Of over het nieuwe pensioenstelsel? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met de PMT Werkgeversconsulent, Jan Willem van Bommel. Hij is bereikbaar via 06-212 44 106 of via janwillem.van.bommel@pmt.nl.

Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring