OBRI-verplichting uur korter (onder voorwaarden)

Laatste update 22 maart 2024 Leestijd: 2 min

Met het oog op de veiligheid van medewerkers kent de cao de regel dat tankstations die open zijn tussen 21:00 uur en 6:00 uur een OBRI moeten hebben. Dat betekent dat de ruimte waar de kassa staat, omgeven moet zijn door kogelwerend glas. In de nieuwste cao is hier een kleine uitzondering op afgesproken. Voor tankstations waar minimaal twee personen werkzaam zijn in de winkel geldt de OBRI-verplichting tussen 21:00 en 5:00 uur. Wil je hier gebruik van maken? Dan moet je dat melden aan SFTW.

De OBRI is een belangrijke veiligheidsmaatregel. Onderzoek in opdracht van het bestuur van SFTW heeft opgeleverd dat deze veiligheidsmaatregel iets is aangepast. Doel is om meer aan te sluiten bij de behoefte vanuit de branche, zonder in te boeten op de veiligheid. Als er met twee personen in de winkel wordt gewerkt dan geldt de OBRI-verplichting tot 5:00 uur in plaats van 6:00 uur. In de praktijk zal dit vooral voor snelweglocaties gelden.  

Melden

SFTW wil wel zicht op houden op deze maatregel. Daarom moeten tankstations die hier gebruik van willen maken dit vooraf melden bij SFTW. Dit kan door een mail te sturen naar info@sftw.nl.  

Vragen? 

Heb je nog vragen over deze wijziging? Of heb je andere vragen over veilig werken in de tank-  en wasbranche?  Dan kan je contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring