Laaggeletterden in jouw bedrijf ondersteunen

Laatste update 22 maart 2024 Leestijd: 2 min

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds OOMT vraagt aandacht voor laaggeletterdheid in jouw bedrijf. Hoe herken je laaggeletterdheid? Hoe ga je het gesprek aan en wat kun je laaggeletterden bieden? OOMT kan advies geven.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Het leven kan makkelijker en veiliger zijn wanneer iemand op een redelijk niveau kan lezen en schrijven. Denk aan het invullen van formulieren dat onvermijdelijk een keer moet of het lezen van instructies op machines of waarschuwingen in de buitenruimte. Door schaamte lopen de meeste laaggeletterden niet te koop met hun ‘handicap’ dus is het zaak om hier goed op te letten. Meestal hebben zij een manier gevonden om zich staande te houden en hun laaggeletterdheid te verbergen, bekijk daarover bijvoorbeeld deze video van de Stichting lezen en schrijven.

Aanpak laaggeletterdheid

OOMT heeft een e-learning over de aanpak van laaggeletterdheid. In drie keer tien minuten leer je over wat laaggeletterdheid doet op de werkvloer, hoe je het kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

Naar de e-learning
 
Kijk voor meer tips over de aanpak van laaggeletterdheid en subsidies hiervoor op de website van OOMT.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring