Dit moet je als autowasbedrijf doen aan legionellapreventie

Laatste update 02 april 2024 Leestijd: 1 min

Autowasbedrijven zijn verplicht om maatregelen te nemen tegen legionella, om zowel medewerkers als klanten te beschermen tegen besmetting. Een jaarlijkse legionellacheck is daar onderdeel van, net als een risicoanalyse en beheersplan. Dit schrijft de wet voor, maar legionellapreventie is ook een lidmaatschapseis van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven. In de loop van de zomer komt BGW Advies weer bij jouw autowasbedrijf langs voor de legionellacontrole. Zorg dat je goed voorbereid bent! In het document van BGW Advies staat op een rijtje welke preventiemaatregelen je moet nemen. 

De controleur van BGW Advies neemt bij zijn bezoek twee watermonsters af, die worden gecontroleerd op legionella. De kosten van deze jaarlijkse controle zijn opgenomen in het BOVAG-contributiebedrag. Bedrijven zonder wasinstallatie worden niet gecontroleerd. 

Om je te helpen met legionellapreventie heeft BGW Advies een document opgesteld, waarin staat welke maatregelen je moet nemen en welke boetes je riskeert als je dit niet op orde hebt. 

Download hier het document van BGW Advies.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring