Deelnemers BOVAG Arbo-platform MvT gezocht 

Laatste update 08 maart 2024 Leestijd: 4 min

Je wilt je collega's zo veilig en gezond mogelijk laten werken. Je weet dat het werk risico's met zich mee brengt door fysieke belasting, lawaai, gevaarlijke stoffen en elektrificatie. Praat mee over veiligheid op de werkvloer en leer van elkaar. Meld je aan voor het BOVAG Arbo-platform.

BOVAG zoekt leden die met hun kennis vanuit de praktijk kunnen meedenken over arbo-zaken in het Arbo-platform (cao MvT). BOVAG raadpleegt dit platform om te weten wat er speelt en om te toetsen of de vereniging met de juiste onderwerpen bezig is. We zoeken met name mensen met kennis van het veilig werken in een bedrijf, zoals KAM-coördinatoren of een preventiemedewerker met visie op arbo-beleid. Iets voor u of uw medewerker?

Medewerkers moeten veilig en gezond hun werk kunnen doen. Maar wat is daarvoor nodig? Om niet elke werkgever zelf het wiel te laten uitvinden, maakt BOVAG samen met vakbonden afspraken hierover. Denk aan de branche RI&E en de arbocatalogus. Die afspraken maken we met de hulp van de kennis en meningen uit het Arbo-platform.  

Voor BOVAG is dit platform belangrijk doordat het bestaat uit medewerkers van BOVAG-leden die met BOVAG willen meedenken over de verschillende aspecten van het arbobeleid. BOVAG kan ideeën/onderwerpen die spelen in het arbo-overleg met de vakbonden in de MvT-branche toetsen. Ook krijgt BOVAG via deze groep een beter beeld van arbeidsomstandigheden in de praktijk.  

Voordelen voor de deelnemer 

Als deelnemer van het platform ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen op arbo-gebied. Ook kun je een bijdrage leveren aan onderwerpen op de arbotafel. Daarnaast kun je met de andere deelnemers ervaringen uitwisselen over waar je tegenaan loopt en hoe een ander dat oppakt. 

Wat leden zeggen over deelname aan het Arbo-platform:
"Sinds 1 jaar zit ik nu in het Arbo-platform. Ik vind het boeiend om de processen rond arbowetgeving van dichtbij te volgen. Het geeft inzicht en zet me aan het denken. Aandacht voor veiligheid is steeds minder noodzakelijk kwaad en steeds meer een essentieel onderdeel van  het werk. En het is ook fijn om het gevoel te hebben dat je mee kan denken om de bureaucratie die er soms omheen zit te beperken. Wat mij betreft hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

"Wij staan als mobiliteitsbedrijf voor grote uitdagingen. Het is belangrijk om mee te praten, kennis op te doen en ‘best practices’ met het werkveld te delen. En qua veiligheid van mensen zijn wij nooit elkaars concurrenten!”

"Meetings zijn leuk, inspirerend en nuttig en leerzaam. Zo mag je ook een kijkje nemen in andermans keuken en zetten we in op maximale deling van kennis en ervaring."
 
"Samen mee mogen denken, kennis delen en meewerken aan een veiliger omgeving, zodat iedereen gezond en veilig kan werken en ook gezond van zijn pensioen kan genieten. We kunnen veel van elkaar leren."

Hoe vaak? 

Het Arbo-platform komt onder werktijd vier à vijf maal per jaar maximaal twee uur bij elkaar. Het overleg is twee of drie keer online, een keer in het BOVAGhuis in Bunnik en een keer op locatie bij een van de deelnemers. Tussendoor kan er via de mail nog een vraag voorbij komen.  

Interesse? 

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar werkgeverszaken@bovag.nl t.a.v. Susan van Vredendaal. Ook als je vragen hebt over het Arbo-platform kun je via dit mailadres contact opnemen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring