Hoe helpt BOVAG kleine bedrijven op CSRD-gebied?  

Laatste update 26 januari 2024 Leestijd: 2 min

Je kunt vragen verwachten van CSRD-rapportageplichtige leveranciers en relaties over de duurzame impact van door jou geleverde goederen of diensten. Denk aan banken, leasemaatschappijen, verzekeraars, en andere cruciale partijen in de keten die wel moeten rapporteren en jou vragen om duurzaamheidscijfers. BOVAG is op dit moment in gesprek met deze partijen om te komen tot een brancheformat. We willen daarmee de data die je straks moet aanleveren zo behapbaar mogelijk houden en bij voorkeur één format voor diverse partijen.

BOVAG wil inzetten op een brancheformat waarmee partijen uit de voeten kunnen met de vragen die worden afgesproken in het brancheformat. Dat helpt beide partijen om CSRD haalbaar en uitvoerbaar te houden zonder onnodig veel administratieve lastendruk. 

Wanneer is het brancheformat beschikbaar? 

BOVAG is op dit moment in overleg met onder andere banken en verzekeraars. We koersen aan op groen licht voor een brancheformat in het voorjaar. Uiteraard hoor je dit dan direct via de BOVAG-communicatiekanalen.  

CSRD-rapportageplicht: ja of nee? 

Alleen als je aan twee van de drie volgende criteria voldoet, heb je een CSRD-rapportageplicht: 
  • Balanstotaal van € 25 miljoen  
  • Netto-omzet van € 50 miljoen  
  • Gemiddeld personeelsbestand van 250 fte

Voldoe je niet aan bovenstaande criteria? Dan heb je geen rapportageplicht, maar dat betekent niet dat je niet met CSRD te maken krijgt. CSRD-plichtige, grotere, bedrijven zullen uiteindelijk in de keten data en informatie gaan vragen die zij moeten opnemen in hun rapportages.  

Meer over CSRD

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op mijn.bovag.nl/csrd

Wilt je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op het gebied van de CSRD-rapportage? Stuur dan een mail naar CSRD@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring