Appèl tot actie voor verkeersveiligheid

Laatste update 19 januari 2024 Leestijd: 2 min

In het licht van de zorgwekkende toename van het aantal verkeersslachtoffers, benadrukt BOVAG de urgentie van ingrijpende maatregelen. Met 745 doden en 8300 ernstig gewonden in 2022, een stijging van respectievelijk 28% en 22% ten opzichte van 2021, is de situatie alarmerend. In het licht van de zorgwekkende toename van het aantal verkeersslachtoffers, benadrukt BOVAG de urgentie van ingrijpende maatregelen. Met 745 doden en 8300 ernstig gewonden in 2022, een stijging van respectievelijk 28% en 22% ten opzichte van 2021, is de situatie alarmerend.

De VerkeersveiligheidsCoalitie benadrukt twee kritieke punten:
 
Investering in veilige infrastructuur: Fietsers vormen bijna 70% van ernstig verkeersgewonden en een derde van de verkeersdoden. De groei van het aantal fietsers vereist dringend maatregelen, zoals gescheiden fietspaden en bevordering van het dragen van fietshelmen.
 
Versterking van verkeershandhaving: Een hogere pakkans leidt tot veiliger gedrag. Dit omvat investeringen in innovatieve handhavingstechnieken zoals MONOcams en het vergroten van fysieke staandehoudingen door politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s).
 
BOVAG roept het nieuwe kabinet op om financiële middelen vrij te maken voor deze essentiële stappen en om wetgeving te implementeren, zoals het verbod op het opvoeren van lichte elektrische voertuigen. Met de huidige investeringen en maatregelen zijn we nog ver verwijderd van de doelstellingen voor 2030 en 2050. Daarom is actie nu noodzakelijk.
 
Lees meer over dit cruciale onderwerp en onze voorstellen op www.verkeersveiligheidscoalitie.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring