Verzuimnavigator: stappenplan bij ziekte 

Laatste update 14 maart 2024 Leestijd: 2 min

Je medewerker meldt zich ziek en verschijnt niet op het werk. Dit hoeft niets ernstigs te betekenen, maar het is wel goed om na te gaan wat je als werkgever moet doen. Op de Verzuimnavigator vind je een handig stappenplan bij ziekte. Zodat je het juiste doet om je medewerker weer zo snel mogelijk terug op de werkvloer te hebben. Naast dit stappenplan vind je op de Verzuimnavigator nog veel meer handige informatie over ziekteverzuim en -preventie. 

Op bovag.verzuimnavigator.nl vind je bijvoorbeeld informatie over de opbouw van vakantiedagen bij ziekte, wat je moet regelen bij een zwangerschap, maar ook informatie over preventie, zoals een goede werksfeer, een veilige werkplek, of gezond eten.  

Stappenplan 

Het stappenplan is eenvoudig in te vullen. Je start met het invullen van de eerste ziektedag. Vanaf dat moment gaat het stappenplan lopen. Per stap krijg je als werkgever een aantal actiepunten en zijn er aanvullende artikelen te vinden die passen bij de stap in het ziekteproces. Daarnaast worden er ook verschillende diensten getoond die kunnen helpen bij het herstel. Het scheelt een hoop uitzoekwerk, je weet zeker dat je de juiste stappen zet én het scheelt je geld. 

Kortingen op diensten 

Samen met de betrokken ketenpartners heeft BOVAG afspraken gemaakt over kortingen op producten en diensten die helpen bij preventie, verzuim en re-integratie, zoals een training fysieke belasting of een quickscan vitaliteit. Deze korting krijg je als je diensten afneemt via de Verzuimnavigator. 

Direct naar de Verzuimnavigator

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring