Veltman (VVD) op bezoek bij BOVAG

Laatste update 22 februari 2024 Leestijd: 2 min

Tweede Kamerlid Hester Veltman (VVD) bracht deze week een bezoek aan BOVAG. Veltman, die als Kamerlid onder andere woordvoerder automobiliteit is, kwam langs om te horen welke problemen in de mobiliteitssector spelen. Deze inzichten kan zij betrekken bij haar werk in de Tweede Kamer. In Bunnik werd Veltman ontvangen door algemeen voorzitter van BOVAG Han ten Broeke, Rogier Kuin en Richardo Perdaan (BOVAG Public Affairs).

Zij gaven Veltman achtergrondinformatie over belangrijke dossiers waar BOVAG aan werkt zoals de noodzaak voor een gewichtscorrectie in de Motorrijtuigenbelasting, hernieuwbare brandstoffen, elektrificatie en grondslagerosie die een rol zullen spelen de komende jaren. Voor BOVAG is de betaalbaarheid van mobiliteit een belangrijk aandachtspunt. De heren benadrukten de noodzaak van een voorspelbaar en robuust autofiscaal beleid zodat ondernemers en automobilisten weten waar ze aan toe zijn.

Na een gesprek in het BOVAGhuis is Hester Veltman op bezoek gegaan bij Broekhuis Zeist. Hier werden zij ontvangen door Erik Driebergen, de vestigingsdirecteur. Driebergen liet aan de hand van praktijkvoorbeelden zien waar consumenten in de showroom naar vragen en tegenaan lopen. Ook hier bleek voorspelbaar beleid en het gebrek aan een gewichtscorrectie in de motorrijtuigenbelasting een aandachtspunt. Driebergen gaf aan ook consumentenvragen te krijgen over laden en de laadinfrastructuur.

BOVAG heeft het waardevol gevonden om dit Kamerlid te mogen ontvangen en te kunnen voorzien van kloppende cijfers en feiten over de branches waarin onze leden actief zijn. We hopen in de toekomst meer Kamerleden te mogen informeren over de gehele mobiliteitsbranche.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring