OOC verruimt opleidingsvergoedingen

Laatste update 19 februari 2024 Leestijd: 2 min

Het opleidings- en ontwikkelingsfonds van de carrosseriebranche, OOC, heeft per 1 januari van dit jaar de toekenning van opleidingsvergoedingen verruimd. Ook moeten per die datum de vergoedingen digitaal worden aangevraagd via Mijn OOC. 

Wil je een of meerdere medewerkers een opleiding aanbieden? Kijk dan op de website van OOC om te zien wat de voorwaarden zijn, hoe hoog de vergoeding is en hoe je de vergoeding kunt aanvragen. OOC is ondertussen ook een onderzoek gestart om te kijken of de vergoedingsregelingen nog voldoende aansluiten bij de behoefte van de branche.

Zij-instromers

Ben je van plan om een zij-instromer aan te nemen? OOC heeft de aanvraagtermijn voor zij-instromers verruimd. Voorheen moest de vergoedingsaanvraag voor het functiegericht opleiden van een zij-instromer worden aangevraagd binnen twee maanden na start dienstverband. Dat is verlengd naar een jaar. Op die manier kun je eerst kijken of je denkt dat de zij-instromer past in jouw bedrijf en in dit vakgebied.

Digitaal

Aanvragen en afhandeling van opleidingsvergoedingen bij OOC gaan sinds dit jaar digitaal. In de mijnOOC-omgeving kun je alles regelen en ook inzien welke vergoedingsregelingen van toepassing zijn op een individuele werknemer.

Vragen?

Heb je vragen over OOC? Kijk dan op hun website (oocinfo.nl) of bel naar 085 018 17 10 (maandagochtend tot en met donderdagochtend). Uiteraard kun je ook contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030-65-95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring