Onderzoek kosten toonbankbetalingsverkeer

Laatste update 28 februari 2024 Leestijd: 2 min

Betaalvereniging Nederland en de belangenbehartigers van winkeliers, horecaondernemers en tankstations laten elke twee à drie jaar onderzoeken wat de kosten zijn van het toonbankbetalingsverkeer. Dit jaar voert onderzoeksbureau Panteia het onderzoek uit. Dat gaat telefonisch en start in de laatste weken van februari en in maart. Mogelijk krijg jij ook een telefoontje.

Wanneer een klant aan de kassa afrekent, maakt je als ondernemer daarvoor kosten. Kosten voor gebruikte betaalsystemen, het afstorten van het verdiende geld bij de bank of het servicecontract van de betaalterminal. Denk ook aan de tijd die je kwijt bent aan het opmaken van de kassa en het tellen van de dag- en weekopbrengsten. Betalen kost dus geld. Maar hoeveel ben je daar nu per jaar aan kwijt? En wat zijn de voordeligste betaalmiddelen? Dat is wat Panteia gaat onderzoeken.

Mogelijk krijg jij ook een telefoontje hierover. Dan is het handig om te weten dat Panteia alle antwoorden zorgvuldig en onder strikte geheimhouding behandelt. De werkprocessen van Panteia zijn conform de privacy wet- en regelgeving. Alleen de onderzoekers van Panteia krijgen de gegevens onder ogen. Individuele gegevens zijn niet te herleiden zijn en worden niet naar buiten gebracht. Op basis van de verstrekte gegevens stelt Panteia een rapport op. De resultaten van het onderzoek worden in de zomer van 2024 uitgebracht.

Bekijk hier de uitkomsten van het onderzoek toen het in 2020 werd gehouden.

 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring