Nieuwe loontabellen per 1 januari 2024 cao Tankstations en Wasbedrijven bekend 

Laatste update 01 februari 2024 Leestijd: 3 min

Op het salaris binnen de cao van Tankstations en Wasbedrijven zijn per 1 januari 2024 een aantal wijzigingen van toepassing. Zo is in de nieuwe cao een loonsverhoging van € 185 afgesproken en zijn er aanpassingen gedaan in de jeugdschalen. En van overheidswege is het Wettelijk MinimumLoon gestegen en is de overstap naar een wettelijk minimumuurloon gemaakt. Al deze wijzigingen zijn verwerkt in de nieuwe loontabellen die nu beschikbaar zijn.  

Nieuw in de cao is dat er een tabel met het uurloon is. Door de overstap van een wettelijk minimummaandloon naar een wettelijk minimumuurloon is elke werkgever per 1 januari verplicht om voor elk gewerkt uur in elk geval het wettelijke minimumuurloon uit te betalen. De uurloontabel geeft in schaal 1 (alle leeftijden en tot functiejaar 1) het wettelijke minimumuurloon aan.  Ook voor alle andere schalen is het uurloon berekend. 

Salaristabel per maand 

Uiteraard zijn ook de salaristabellen per maand aangepast. Door de nieuwe wettelijke regels is het nodig om rekening te houden met werkbare dagen. Dat zijn er dit jaar 262. Meer achtergrond over de berekening is in het kennisdocument WML 2024 van de Rijksoverheid te vinden. 
 


 De loontabellen per vier weken zijn in de cao-tekst te vinden.

Vragen? 

Heb je vragen over de nieuwe loontabellen of andere vragen over de cao voor Tankstations en Wasbedrijven? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring