Meer weten over de cao MvT? Kom naar de cao-bijeenkomst

Laatste update 15 februari 2024 Leestijd: 3 min

De nieuwe cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) is een feit. Op dinsdag 5 maart  nemen we je graag mee in de belangrijkste wijzigingen. En we gaan in op toekomstbestendig werkgeverschap, waarbij de eerste uitkomsten van de HR Quick-Scan, verzuimcijfers en het werken met gevaarlijke stoffen aan bod komen. Natuurlijk is er volop ruimte om vragen over de nieuwe cao te stellen. Na afloop van de bijeenkomst vindt een netwerklunch plaats.

De cao-bijeenkomst is voor HR-medewerkers of iedereen die zich bezighoudt met personeelsbeleid.  

Het programma ziet er als volgt uit: 
  • 09.30 - 10.00 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers 
  • 10.00 -10.05 uur: Aftrap door Marjolijn Spoorenberg (Manager Onderwijs & Arbeidsmarkt bij BOVAG) 
  • 10.05 - 10.30 uur: Werkgeluk en toekomstbestendig werkgeverschap door BOVAG-jurist Bas Tijhuis 
Een prettige werkcultuur is belangrijk voor het werkgeluk van ondernemers en medewerkers, maar waar start je? We nemen de eerste uitkomsten van de HR-QuickScan met je door. Aansluitend zullen Sylvia van Kwawegen (OOMT-coach) en René Bestevaar (adviseur werkgeverschap), kort iets vertellen over de producten en diensten van OOMT onder meer op het gebied van werken met generaties. 
  • 10.35 - 11.00 uur     Veilig en gezond werken door BOVAG-juristen Susan van Vredendaal-Los en Bas Tijhuis    
Hoe zien de verzuimcijfers van de bij BOVAG aangesloten branches er uit? Is er ook sprake van branche-specifiek verzuim? Tijdens deze sessie peilen we ook de behoefte van de aanwezigen aan bijvoorbeeld verzuimcijfers of -inspiratie en in hoeverre BOVAG daarbij een rol kan spelen. En we praten je bij over Arbo, RIE en werken met gevaarlijke stoffen. 
  • 11.00 – 11.30 uur     Pauze 
  • 11.30 – 12.10 uur     De nieuwe cao voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf door Laura Weijland (Manager Arbeidsvoorwaarden bij BOVAG en cao-onderhandelaar)  
Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe cao? En hoe is deze tot stand gekomen? Laura Weijland belicht de belangrijkste cao-onderdelen. 
  • 12.10 – 12.15 uur     Afsluiting door Marjolijn Spoorenberg 
  • 12.15 – 13.15 uur     Netwerklunch en de mogelijkheid om je specifieke cao-vragen te stellen aan de collega’s van BOVAG Ledenadvies tijdens het live spreekuur. 

Aanmelden 

Deze bijeenkomst is onderdeel van het BOVAG-lidmaatschap. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Omdat dit een drukbezochte bijeenkomst is, is er per organisatie slechts plaats voor twee personen. Ook raden we aan om je snel aan te melden, want vol=vol! 

Aanmelden

Let op: deze bijeenkomst gaat specifiek over de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf. Kom alleen naar deze sessie als deze cao op jouw bedrijf van toepassing is.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring