Cao-onderhandelingen Carrosseriebedrijven in februari van start

Laatste update 05 februari 2024 Leestijd: 2 min

Na de fusie met FOCWA begin vorig jaar, is BOVAG direct betrokken bij de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het carrosseriebedrijf. Deze cao loopt op 1 april 2024 af, is onderdeel van de cao Metaal & Techniek en geldt voor BOVAG-leden van de afdelingen (Caravan- en Camper) Schadeherstelbedrijven, Poetsbedrijven, Ruitschadeherstel en Dutch Car Restorers. Wat heeft BOVAG de afgelopen periode gedaan en hoe ziet het traject richting een nieuwe cao er uit?

De afgelopen maanden heeft BOVAG ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen zoveel mogelijk informatie opgehaald bij leden. BOVAG heeft onder andere een enquête verstuurd en heeft gesprekken gehad met een afvaardiging van leden via de Sociale Commissie. De input die BOVAG heeft verzameld, zal worden meegenomen naar de FWT (Federatie Werkgeversorganisaties Techniek). De onderhandelingen doet BOVAG namelijk samen met Techniek Nederland, Metaalunie, VIB, Federatie Goud & Zilver en de NVKL vanuit de FWT. 

Wanneer starten de gesprekken? 

De eerste onderhandelingsronde staat gepland op donderdag 15 februari. De volgende onderhandelingen staan gepland op 28 februari, 14 maart en 28 maart. Uiteraard houdt BOVAG je op de hoogte van de ontwikkelingen in de onderhandelingen.  

Vragen?  

Heb je vragen over de carrosserie cao of over de ontwikkelingen richting een nieuwe cao? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring