Cao-onderhandelingen carrosserie van start

Laatste update 20 februari 2024 Leestijd: 2 min

De cao-onderhandelingen voor bedrijven in de carrosseriebranche zijn gestart. Deze cao is onderdeel van de cao Metaal & Techniek. BOVAG werkt hierin samen met RAI CarrosserieNL, Techniek NL, Metaalunie, VI B en de Federatie Goud en Zilver. Vakbonden zetten tijdens de eerste ronde in op onder andere koopkrachtherstel en -verbetering, afschaffen van de jeugdschalen en het continueren van de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU).

Werkgevers benadrukten in deze eerste ronde de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zij constateerden dat er vergrijzing is in deze sector en willen dat er oog is voor de oudere generatie om die gezond en productief bij hun pensioen te krijgen. Regelingen moeten minder leeftijdsafhankelijk worden en de kosten moeten beter tussen de generaties worden verdeeld. Daarmee behoud en bevorder je ook solidariteit tussen de generaties.

Verder zijn de werkgeversorganisaties van mening dat de cao ‘niet elk probleem moet willen regelen’. ‘Er moet binnen de cao manoeuvreerruimte zijn waarin werkgevers en werknemers zelf oplossingen bedenken’. De werkgevers menen dat innovatie uit bedrijven komt en dat de cao’s dat moeten faciliteren.

De cao’s Metaal & Techniek gaan straks gelden voor zo’n 30.000 bedrijven en bijna 330.000 werknemers. De tweede overlegronde staat gepland op 28 februari. BOVAG houdt je natuurlijk op de hoogte van de voortgang.

Vragen?

Heb je nog vragen over de cao Carrosseriebedrijven? Dan kan je contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring