BOVAG schenkt werkkleding voor monteurs in Oeganda

Laatste update 28 februari 2024 Leestijd: 2 min

De voorraad hagelnieuwe werkkleding met FOCWA-logo die overbleef na de fusie tussen FOCWA en BOVAG, was onbruikbaar in Nederland, maar kreeg een mooie bestemming in Afrika. Via de Stichting Gered Gereedschap vinden de overalls en de rest van de hoogwaardige werkkleding hun weg naar garages in Oeganda.

“Of we een mooie bestemming hadden voor 554 overalls, 177 werkbroeken, 267 t-shirts en polo’s, 50 jassen, 166 sweaters shirts en 60 stofjassen met FOCWA opdruk? Dat was de vraag vanuit BOVAG onlangs”, vertelt Peter Schmidt van Gered Gereedschap. “Natuurlijk konden we daar positief op antwoorden! De kleding krijgt via Gered Gereedschap een mooie nieuwe bestemming bij (leerling) monteurs in Oeganda. De kleren zullen beschikbaar worden gesteld aan leerlingen en oud-leerlingen van de technische scholen in de regio Jinja, Oeganda waar Gered Gereedschap mee samenwerkt. Goede werkkleding is duur voor veel van de jonge vakmensen waarvan velen in armoede leven.” 

Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. De hulp is praktisch en concreet. Gered Gereedschap stelt goed gereedschap en de juiste machines ter beschikking, zorgt voor gekwalificeerde leraren en begeleidt onder meer timmermannen, automonteurs en kleermakers naar zelfstandig werk. Zodat ze de armoede achter zich kunnen laten.  

Meer informatie staat hier

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring