Medewerkers met geldzorgen, wat kun je doen? 

Laatste update 03 april 2024 Leestijd: 2 min

Medewerkers bespreken hun financiële zorgen niet graag met hun leidinggevende. Ze schamen zich ervoor en zijn soms zelfs bang dat het een reden kan zijn voor ontslag. Financiële problemen kunnen leiden tot verzuim, daarom is het belangrijk het bespreekbaar te maken. Op de Verzuimnavigator lees je welke momenten zich lenen voor een gesprek over de financiën. 

Een goed moment is het functioneringsgesprek. Hierin kun je als werkgever in het algemeen aangeven dat je beschikbaar bent als er zaken thuis financieel niet goed lopen. Ook bij zogenaamde levensgebeurtenissen zoals een echtscheiding, het overlijden van een gezinslid of de geboorte van een kind kan het geen kwaad om je medewerker te vragen of hij of zij ondersteuning nodig heeft op financieel gebied vanwege de veranderende omstandigheden. 

Meer weten 

Op de Verzuimnavigator vind je uitgebreide informatie over medewerkers met geldzorgen. Maar je vindt er ook informatie over preventie, zoals een goede werksfeer, een veilige werkplek of gezond eten. Bovendien geldt er een korting als je diensten afneemt via de Verzuimnavigator.  

Ga naar de Verzuimnavigator

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring