Korting op e-certificering

Laatste update 15 april 2024 Leestijd: 2 min

NEN 9140:2019, zegt dat je iets? Het is een norm voor het omgaan met elektrische gevaren. Sinds kort kun je een e-certificering halen waarna je precies weet wat die gevaren zijn en hoe je veilig aan elektrische voertuigen kunt werken. Als je onder de cao van de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche valt, betaalt OOMT 75 euro mee aan de certificering.

Opleiders door heel Nederland geven trainingsdagen die je kunt afsluiten met het examen voor het e-certificaat. Dat examen bestaat uit 25 gesloten vragen. Wanneer je zelf al de kennis in huis hebt, en dat wilt laten zien met een officieel document, kun je ook alleen het examen afleggen. Aanvragen van zo’n examen kan bij :  Het is belangrijk dat Ecarr of IBKI het examen afneemt. Het examen alleen duurt zo’n veertig minuten.
Tegemoetkoming kosten

De totale kosten van het examen of opleiden plus examen verschillen per aanbieder. OOMT ondersteunt dit initiatief met een tegemoetkoming in de kosten van examinering en certificering met een bedrag van € 75, als je onder de cao van de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche valt. Dit wordt als directe korting verrekend op de examenprijs of op de prijs van opleiden + examen.

Voor wie?

Iedereen in de mobiliteitsbranche kan deelnemen aan de cursus en het examen, ook mbo-studenten. Scholen kunnen hiervoor contact opnemen met de erkende exameninstellingen. De e-certificering geldt nu voor personenauto’s, bedrijfswagens en gemotoriseerde tweewielers. Later wordt dit uitgebreid.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met de OOMT Servicedesk.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring