Hoe scoort jouw organisatie op het thema vitaliteit?

Laatste update 12 april 2024 Leestijd: 3 min

Vitaliteit op de werkvloer is een belangrijk thema. Vitale medewerkers hebben meer energie, een verbeterde productiviteit en voelen zich gelukkiger. Bovendien voorkomt het burn-outklachten en bevordert het de duurzame inzetbaarheid van je personeel. Maar hoe scoort jouw organisatie eigenlijk op dit thema? Doe de BOVAG HR-QuickScan en kom erachter.

Wat is vitaliteit en waarom is het belangrijk op de werkvloer? 

Vitaliteit op de werkvloer gaat over medewerkers die zich prettig voelen. Medewerkers die bovendien fit en gezond zijn. Niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal en emotioneel. Een vitale medewerker heeft zin in het leven, zin in het werk en straalt dat uit.  

Daarmee is vitaliteit ook belangrijk voor het werkgeluk van je medewerkers. Bovendien zorgen gezonde medewerkers voor een gezond bedrijf. Daarnaast heeft het nog een aantal belangrijke voordelen, waaronder:  
  • Je voorkomt (kortdurend) ziekteverzuim 
  • Je verhoogt de productiviteit 
  • Je voorkomt burn-outklachten  
  • Je voorkomt een tekort aan personeel 
Je kunt medewerkers niet verplichten tot meer vitaliteit. Je kunt ze daar wel bij helpen. Dat kan bijvoorbeeld via voorlichting, coaching of door het aanbieden van gezond eten in de kantine.  

Hoe vitaal is jouw organisatie?  

Vitaliteit op de werkvloer heeft dus een aantal belangrijke voordelen. Maar hoe vitaal is jouw organisatie eigenlijk? Doe in minder dan vijftien minuten de online BOVAG HR-QuickScan en kom erachter. De scan kost voor BOVAG-leden vijftig euro (excl. btw).

Met de BOVAG HR-QuickScan krijg je snel en efficiënt waardevolle inzichten in specifieke aspecten van jouw organisatie. In de online BOVAG HR-QuickScan komen vragen aan bod die gericht zijn op een zevental thema’s die van invloed zijn op het werkgeluk van medewerkers. Vitaliteit is één van die thema’s. Daarnaast gaan de vragen over duurzame inzetbaarheid, autonomie, leiderschap, talentontwikkeling, teamvorming, en tot slot, diversiteit en inclusiviteit.   

Nadat je de HR QuickScan hebt ingevuld, ontvang je binnen twee werkdagen een heldere rapportage met de resultaten. Wat de BOVAG HR-QuickScan echt waardevol maakt, is dat je concrete tools en handvatten krijgt waarmee je direct aan de slag kunt. Als je behoefte hebt aan meer begeleiding, biedt Vibber zelfs een gratis coachingsgesprek van een half uur aan om je op weg te helpen met de stappen die jouw organisatie kan nemen. 

Meer informatie? 

Via deze link vind je meer informatie over de BOVAG HR-QuickScan en deze kan hier worden ingevuld.

Heb je vragen of wil je meer informatie over vitaliteit of de BOVAG HR-QuickScan? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030-65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring