BOVAG haakt voor derde jaar in op Dag van de Fietshelm

Laatste update 10 april 2024 Leestijd: 3 min

Met een korte maar intensieve landelijke campagne vragen BOVAG en RAI Vereniging deze week aandacht voor het belang van een fietshelm voor kinderen. Daarnaast lanceert BOVAG deze week een informatief filmpje over de fietshelm in de YouTube-serie ‘BOVAG zoekt het uit’. Dat filmpje wordt de komende weken stevig online gepromoot bij de diverse doelgroepen.

Campagne-fietshelm.jpgOnder het motto ‘Helm op is helemaal af! Zo maken we fietsen nóg veiliger.’ promoten BOVAG en RAI Vereniging voor het derde jaar op rij het dragen van een fietshelm door kinderen. Zo’n 2.000 digitale billboards in de buurt van lagere scholen tonen rond de haal- en brengmomenten een afbeelding met die boodschap. Dat levert een bereik op van zo’n 1,2 miljoen, recht in het hart van de doelgroep. Daarmee ondersteunen de twee organisaties de Dag van de Fietshelm, die dit jaar op 10 april valt.

Dat is belangrijk omdat het aandeel fietsslachtoffers in het totaal aantal verkeersslachtoffers in 2023 weer is toegenomen. Weliswaar is vorig jaar het aantal verkeersdoden met zo’n 8 procent gedaald, maar mate name onder e-bike-rijders vielen juist meer slachtoffers. Onderzoek laat zien dat helmgebruik de kans op hersenletsel met één derde verlaagt en de kans op hoofdletsel wordt zelfs 62 procent lager.

De Verkeersveiligheidscoalitie, waar BOVAG deel van uitmaakt, heeft ook gereageerd op de nieuwste ongevalscijfers. Deze reactie is hier te vinden.

YouTube

Omdat het dragen van een fietshelm voor nog meer doelgroepen dan kinderen een goed idee is, heeft BOVAG voorts zijn goed bekeken YouTube-serie ‘BOVAG zoekt het uit’ uitgebreid met een filmpje waarin een BOVAG-helmspecialist uitleg geeft over de verschillende typen helm, voor bijvoorbeeld speedpedelec-rijders, mountainbikers, kinderen en wielrenners. Ook legt ze de wet- en regelgeving uit en geeft ze tips over de beste pasvorm en het juiste gebruik. 

Bekijk hieronder het uitlegfilmpje: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring