Betaalbare mobiliteit centraal bij werkbezoek PVV

Laatste update 11 april 2024 Leestijd: 2 min

‘Betaalbare mobiliteit’ en de auto als belangrijkste vervoersmiddel waren de onderwerpen waar BOVAG en de PVV elkaar vonden tijdens het werkbezoek dat Tweede Kamerlid en woordvoerder Mobiliteit Hidde Heutink vorige week bracht aan AutoHaarhuis in Almelo. Heutink bracht het werkbezoek om kennis te maken met de sector en om te kijken waar deze tegenaan loopt.

Hidde Heutink en zijn beleidsmedewerker werden in Almelo ontvangen door algemeen-directeur Gerard Haarhuis en aftersales manager Barry Hegeman van AutoHaarhuis en verder door voorzitter van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven Gerard ten Buuren en door Richardo Perdaan (BOVAG Public Affairs). De heer Haarhuis gaf een rondleiding door het bedrijf waarbij de groep lopende onderwerpen besprak. Zaken waar een autobedrijf tegenaan loopt en nodig heeft zoals de behoefte aan zekerheid, oog voor de tweedehands markt en ervoor zorgen dat het hebben en gebruiken van een auto betaalbaar blijft. De auto is en blijft namelijk voor veel mensen een onmisbaar vervoersmiddel.

Ook werd de vraag ‘Wat zou een nieuw kabinet moeten doen’ besproken. BOVAG deed de oproep voor meer voorspelbaarheid en zekerheid in het beleid en oog voor de betaalbaarheid van mobiliteit, voor fossiel en schoon. Hidde Heutink gaf aan dat autorijden nu te duur is en ziet een oplossing in de hoogte van de accijnzen. Ook gaf Hidde aan dat wat de PVV betreft niet langer geld gaat naar klimaatmaatregelen zoals het klimaatfonds.

Hoewel de standpunten van BOVAG en die van de PVV op dat laatste punt verschillen, hebben beide wel als speerpunt dat autorijden betaalbaar moet blijven. Wat BOVAG betreft moeten zowel automobilisten met een auto op fossiele brandstoffen als degenen die elektrisch rijden, hier ook in de toekomst gebruik van kunnen maken. Het bezoek heeft bijgedragen aan meer inzicht in de issues die spelen bij mobiliteitsondernemers.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring