ViaBOVAG.nl helpt de consument in zijn zoektocht naar een elektrische of hybride auto

Laatste update 03 november 2023 Leestijd: 3 min

Als autobedrijf krijgt u steeds vaker te maken met consumenten die voor het eerst een elektrische of hybride auto willen aanschaffen. Consumenten hebben daarbij vaak uiteenlopende vragen; de zoektocht naar een elektrische of hybride auto is namelijk niet niks. Vragen die vaak voorbij komen zijn: wat is het verschil tussen een hybride en elektrische auto? Wat is de actieradius precies? Hoe lang gaat een accu mee? Wij helpen u om hier als adverteerder op viaBOVAG.nl slim op in te spelen.

Hulp bij aanschaf van een elektrisch voertuig

Consumenten die overwegen elektrisch te gaan rijden willen we zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben we allerlei handige informatie over elektrisch rijden gebundeld op viaBOVAG.nl.
 
Maar ook hebben consumenten op ons platform de mogelijkheid om hun zoekopdracht te verfijnen op basis van brandstofvoorkeur: ‘elektriciteit’ of ‘hybride’. Momenteel worden er ruim 20.600 hybride en 11.400 elektrische voertuigen aangeboden. Samen goed voor meer dan een derde van het totaalaantal aangeboden auto’s (91.400) op viaBOVAG.nl. Bovendien werken we aan het uitbreiden van de verfijnopties zodat de consument nog gerichter op specifieke kenmerken van hybride en elektrische voertuigen kan zoeken.
 
Beeld-1-filteroptie-elektisch-rijden.png

Kenmerken van elektrische voertuigen bij advertenties

Ook in de advertenties op ons platform willen we meer kenmerken van elektrische en hybride auto’s tonen. Dit betekent dat we extra informatie over deze voertuigen aan de advertenties gaan toevoegen. Nu laten we in de advertenties al algemene kenmerken van auto's zien, maar deze gaan niet specifiek over elektrisch rijden. Onze uitdaging is om de kenmerken van hybride en elektrische auto’s helder weer te geven, zodat consumenten de gegevens gemakkelijk begrijpen.
 

Laat geen verkoopkansen liggen

Als adverteerder krijgt u straks de kans om extra informatie te laten zien in advertenties voor elektrische en hybride auto's. Zorg ervoor dat de kenmerken van deze voertuigen juist zijn ingevuld in uw voertuigmanagementsysteem (VMS). Bij elektrische en hybride auto’s zijn andere kenmerken en specificaties belangrijk. Deze kenmerken worden niet altijd automatisch en volledig verrijkt vanuit het VMS.
Daarom is het slim om dit goed te checken, zodat uw advertentie alle nodige info bevat. Zo loopt u geen verkoopkansen mis. Worden de gegevens niet verrijkt vanuit het VMS? Neem dan contact op met de contactpersoon van uw VMS.
 

Contract met viaBOVAG.nl

Met elkaar maken we viaBOVAG.nl tot een groot succes. Waar klanten goede auto’s, motoren, fietsen, caravans en campers kunnen vinden van goede BOVAG-ondernemers. Met transparantie vooraf en zekerheid achteraf. Heeft u nog vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw viaBOVAG.nl-accountmanager.
 
Maar ook op kantoor staan mensen voor u klaar. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (030) 202 82 02 of e-mailadres adverteerders@viabovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring