Wat helpt wel en wat niet bij verduurzaming van de retailsector?

Laatste update 05 september 2023 Leestijd: 2 min

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren op 5 oktober een zogeheten Retailcafé over het thema 'Verduurzaming van de retailsector' onder leiding van BOVAG-directeur Peter Niesink, voorzitter van het Platform Retail.

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door de brancheverenigingen van de Nederlandse retailsector waaronder BOVAG, komen tal van actuele onderwerpen aan bod. Hoe helpen we mkb retail bij het verduurzamen van processen, logistiek en verkoop binnen online én offline retail? En, wat helpt wel en wat helpt niet?

Stellingen

De bijeenkomst is in twee blokken opgedeeld: duurzame bedrijfsvoering (energiezuinig maken van bedrijfsvoering en vastgoed en verduurzaming logistiek) en duurzame verantwoording (producten, corporate sustainability reporting directive). Tijdens deze blokken worden steeds een aantal stellingen behandeld, zodat interactieve discusies kunnen ontstaan. Het evenement wordt geleid door Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG en voorzitter van het Platform Retail. 

Kom met voorbeelden

Daarnaast worden belangstellenden uitgenodigd om voorbeelden uit de eigen praktijk aan te dragen bij de organisatie van het Retailcafé, zodat deze eventueel kunnen worden meegenomen als discussiepunt. Met het oog op de komende verkiezingen wordt ook stilgestaan bij aanbevelingen voor de Haagse politiek. 
Na afloop van het programma is er genoeg gelegenheid om verder te praten tijdens de netwerklunch, die rond 12.30uur begint. 

Aanmelden

Het Retailcafé wordt op het hoofdkantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland gehouden in de Mailietoren in Den Haag en start om 10.00uur. 
Voor meer informatie en aanmelding, kijk hier.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring