Succesvolle BOVAG-deelname aan Wheels at the Palace

Laatste update 08 september 2023 Leestijd: 3 min

Het evenement voor klassiekers, moderne en toekomstige auto's was voor BOVAG een goede gelegenheid om liefhebbers van deze auto's samen te brengen én studenten de liefde voor oldtimers en het autovak bij te brengen.

Mooi nazomerweer, een verzameling fraaie klassiekers van young- tot oldtimers en de tuinen van Paleis Soestdijk als stijlvol decor. Dat alles kwam bij elkaar op Wheels at the Palace -voorheen Concours d'Elégance-, dat in het weekend van 1 tot en met 3 september werd gehouden. Uiteraard mocht BOVAG hier niet ontbreken en vormde de stand van BOVAG een uitgelezen ontmoetingsplek voor klassiekerliefhebbers om bij te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor BOVAG ging het evement vrijdagmiddag al van start met een succesvolle Grand Tour, waar zo'n 82 equipes aan deelnamen. De rally ging van start vanaf het BOVAGhuis in Bunnik met Paleis Soestdijk als einddoel. Daar werden alle deelnemers ontvangen, onder andere door BOVAG-voorzitter Han ten Broeke en directeur Peter Niesink en werd het glas geheven op de goede aankomst.

Historie, heden en verleden

BOVAG had het evenement ook aangegrepen om studenten van het Summa College, opleiding autotechniek, uitgebreid kennis te laten maken met de autobranche en de wereld van oldtimers. Een groep van ruim veertig studenten van het Summa College was op uitnoding van BOVAG naar Soest gekomen om de tentoongestelde klassieke auto's te bewonderen en diverse presentaties te volgen. Zo ging het bijvoorbeeld over onder andere autorestauratie en -bekleding, de Dutch Car Restorers en de Vrijwillige Klassieker Inspectie (VKI). Die inspectie is speciaal in het leven geroepen voor klassieke auto's van 50 jaar en ouder die sinds 2021 zijn vrijgesteld van de apk. "Behalve voor autorestauratiebedrijven, is de Vrijwillige Klassieker Inspectie ook interessant voor onafhankelijke autobedrijven die affiniteit hebben met de markt voor oldtimers of hun klantengroep willen uitbreiden", aldus Arjen Antonisse van het gelijknamige oldtimerrestauratiebedrijf en actief binnen de BOVAG Dutch Car Restorers.
  
Het Wheels at the Palace-evenement blijkt behalve voor de (klassieke) autoliefhebber, ook een uitgelezen plek om jongeren te interesseren voor het autovak en hen te tonen hoeveel leerzame aspecten er zitten aan de historie, het heden en de toekomst van de autosector.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring