RODI Fiets komt er weer aan

Laatste update 05 september 2023 Leestijd: 2 min

Het Relatie Onderzoek Dealer Importeur voor de fietsbranche (RODI Fiets) gaat vanaf 13 september weer van start. Vult u ook de vragenlijst weer in?

De uitkomsten van het onderzoek vormen belangrijke input voor u als dealer, voor fabrikanten én voor BOVAG om te werken aan een goede samenwerking en optimaal ondernemersklimaat. Deze editie zijn er weer vier merken aan de vragenlijst toegevoegd: Lovens, Urban Arrow, Pegasus en Riese & Müller. 

Relatie onder druk

De relatie tussen dealer en de fabrikant/importeur is een buitengewoon belangrijke relatie voor u als ondernemer. Een relatie die in de toekomst meer en meer onder druk komt te staan, zo blijkt uit de netwerkstudie die BOVAG en KPMG eerder dit jaar publiceerden. Fietsen is en blijft populair. Daarmee verstevigt ook de concurrentie waardoor u als dealer mogelijk niet optimaal meeprofiteert van marktgroei. Fabrikanten en importeurs zorgen ondermeer voor die concurrentie en volgens de netwerkstudie zal hun macht groeien.
Met RODI houdt BOVAG jaarlijks vinger aan de pols; daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk dealers onze vragenlijst invullen. Als wij niet weten hoe de vlag erbij hangt, kunnen wij u ook niet goed helpen. Vult u hem ook in? U heeft tot 11 oktober de tijd.

Dealeradviesboek

Met RODI brengen we bijvoorbeeld in kaart hoe het staat met de geboden kwaliteit en hoe de service- en garantieafhandeling verloopt. Ook willen we weten of u voldoende wordt betrokken bij de plannen voor de toekomst. De RODI-resultaten verwerken we tot het, inmiddels bekende, Dealeradviesboek dat dealers inzicht geeft in de prestaties van de merken. Ook geven we in het Dealeradviesboek (juridisch) advies over het aangaan van dealercontracten. Zo kunt u een gedegen keuze maken.

Leer hier meer over RODI Fiets.

  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring