BOVAG zet in op aantrekkelijkheid sector bij nieuwe cao

Laatste update 01 september 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG zet in op een aantrekkelijke sector voor medewerkers in de nieuwe cao Motorvoertuigbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT). De huidige cao loopt 31 oktober van dit jaar af. De gesprekken met vakbonden over een nieuwe cao starten 7 september.

Van oudsher is de sector MvT een aantrekkelijke sector om in te werken. De instroom van bijvoorbeeld technici vanuit opleidingen is dan ook best goed, vergeleken met andere sectoren. Niettemin is het volgens BOVAG zeer belangrijk om de sector nóg aantrekkelijker te maken. Zowel voor bestaande medewerkers als voor nieuwe instromers. Het personeelstekort is immers nijpend, en de concurrentie om met name technisch personeel, ook tussen verschillende sectoren, is groot.

Het is daarbij van groot belang om als sector, als werkgever en als collega oog te hebben voor de wensen en behoeften van verschillende generaties die in de betreffende bedrijven werkzaam zijn. Alleen op die manier kun je mensen boeien en binden. BOVAG denkt dat daar in nauwe samenwerking met de vakbonden een slag te slaan is.

Toekomstbestendig 


BOVAG gaat voor een toekomstbestendige cao, rekening houdend met de uitdagingen waar de sector voor staat zoals het personeelstekort en de uitstroom en vergrijzing. Daarnaast houden we rekening met de inflatie en stijgende kosten. Anderzijds zijn er onzekere tijden als we kijken naar de stand van de economie, het negatieve consumentenvertrouwen, de introductie van elektrisering die met horten en stoten verloopt en de agentuur-ontwikkeling met alle onzekerheden die dat met zich meebrengt.  

BOVAG heeft de afgelopen maanden op allerlei manieren met de achterban gesproken over wat de inzet van de cao-gesprekken zou moeten zijn. Het belangrijkste thema daarbij, wat in elk gesprek naar voren kwam: zorg voor een aantrekkelijke sector. Elk BOVAG-lid voelt de behoefte om mensen te binden aan bedrijf en sector. En die potentie zit ook ingebakken in de sector. Het is nu aan BOVAG en vakbonden om afspraken te maken in een nieuwe cao die recht doen aan die oproep. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring