BOVAG lanceert Kostprijsberekeningstool voor rijschoolhouders

Laatste update 29 september 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft samen met KPMG een zogeheten Kostprijsberekeningstool ontwikkeld waarmee rijschoolhouders hun kostprijs kunnen berekenen.

Een goed inzicht in uw kostenstructuur en kostprijs zijn immers van groot belang voor uw bedrijfsvoering. Of u nu een rijschoolhouder bent die uitsluitend rijlessen geeft of u daarbij ook nog theorielessen aanbiedt, door een goed inzicht in uw kostprijs kunt u een onderbouwt uurtarief vaststellen. Bovendien kunt u daarmee ook beter in gesprek gaan met uw klanten en het CBR. Door de opzet van de BOVAG Kostprijsberekeningstool krijgt u inzicht hoe de kosten zijn verdeeld en biedt het handvaten om strategische keuzes te maken. En, de rekentool is gratis voor BOVAG-rijschoolhouders te gebruiken. 

Twee versies

Er zijn twee versies ontwikkeld van de Kostprijsberekeningstool: een generiek, vereenvoudigd model en een uitgebreide versie. De eerste versie kost weinig tijd, biedt een indicatie van de kostprijs en geeft op hoofdlijnen inzicht in de kostenstructuur. Het invullen van de uitgebreidere versie neemt meer tijd in beslag, maar biedt dan ook een gedetailleerd en op maat gesneden inzicht in de daadwerkelijke kostprijs.
De tool is veilig in uw eigen online omgeving te downloaden en in te vullen. Uiteraard blijven uw gegevens anoniem en onzichtbaar voor zowel BOVAG als KPMG.

Zes redenen om de Kostprijsberekeningstool te gaan gebruiken:

  • u heeft meer grip op uw kosten;
  • u maakt betere afspraken met uw opdrachtgevers;
  • u krijgt meer inzicht in waar kunt bezuinigen of investeringen kunt doen;
  • u voert een beter gesprek met uw bank over financiering;
  • regelmatig updaten biedt een actueel inzicht in uw situatie;
  • regeren is vooruitzien, zeker het nieuwe kalenderjaar in zicht.

Vragen?

Meer informatie over de Kostprijsberekeningstool, inclusief de handleiding en instructievideo, is hier te vinden. Nog vragen? Bel naar BOVAG Ledenadvies via telefoonnummer (030) 659 53 00 of mail naar rijscholen@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring