Belastingdienst verlengt versoepeling terugbetaling belastingschuld tot 1 april 2024

Laatste update 15 september 2023 Leestijd: 2 min

Ondernemers die moeite hebben om hun belastingschuld en andere schuld te betalen, kunnen langer gebruikmaken van de versoepelde voorwaarden van het saneringsakkoord. Met een saneringsakkoord kunt u afspreken met schuldeisers dat u maar een deel van uw schulden betaalt. U mag tot 1 april 2024 hetzelfde uitkeringspercentage betalen aan de Belastingdienst als aan de schuldeisers, zoals tijdens de coronacrisis. Normaalgesproken betaalt u het dubbele uitkeringspercentage aan de Belastingdienst. 

De Belastingdienst adviseert u om voor 1 april 2024 in gesprek te gaan met schuldeisers over het saneringsakkoord, zodat de kans groter is dat zij hieraan willen meewerken. Het betekent namelijk dat u in deze periode minder hoeft te betalen aan de Belastingdienst en er dus een groter bedrag overblijft dat u kunt betalen aan uw schuldeisers. Omdat er nog zo’n 43.000 mkb-bedrijven zijn die hun coronaschuld nog niet hebben terugbetaald, versoepelt de Belastingdienst de voorwaarden tot 1 april. De versoepeling zou eigenlijk aflopen per 1 oktober 2023.

Als niet al uw schuldeisers akkoord gaan met uw betalingsvoorstel, dan kunt u mogelijk toch een akkoord bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring