Wist u dat u extra BOVAG-korting krijgt op uw auteursrechtenafdracht?

Laatste update 25 oktober 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG-schadeherstelbedrijven die muziek of televisie aan hebben staan in het bedrijf, kunnen profiteren van dubbele korting op hun auteursrechtenafdracht. BOVAG heeft namelijk afspraken gemaakt met de rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Als BOVAG-lid ontvangt u 33,3 procent korting als u zich aanmeldt voor een licentie bij deze organisaties. Als u de registratie regelt via BOVAG, krijgt u nog eens 15 procent extra korting op uw afdracht voor muziek (Buma/Sena) en 7 procent op uw afdracht voor televisie (Videma). Meld u uiterlijk 31 december aan om van dit voordeel te profiteren!

Veel bedrijven hebben muziek of een nieuwszender aanstaan in het bedrijfsrestaurant, werkplaats, kantoor of wachtruimte. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon. In Nederland moet u hiervoor een vergoeding betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u als BOVAG-lid van extra korting op uw auteursrechtenafdracht: 15 procent op uw afdracht aan Buma/Sena en 7 procent op die van Videma. Als u korting wilt ontvangen op uw afdracht in 2024, kunt u zich tot en met 31 december aanmelden via BOVAG.  

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt automatisch een factuur. Doet u mee en is er in de tussentijd iets gewijzigd? Vul dan het aanmeldformulier opnieuw in.

Online aanmelden in 3 stappen

  1. Ga naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  2. Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  3. Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vindt u twee formulieren, waarmee u zich kunt aanmelden voor korting op uw auteursrechtenafdracht aan Buma/Sena (muziek) en Videma (televisie).
Alle informatie vindt u op mijn.bovag.nl/auteursrechten

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring