RDW: spoedaanvraag voor onder andere keuring schadevoertuig mogelijk vanaf 9 oktober

Laatste update 04 oktober 2023 Leestijd: 2 min

De RDW heeft aangekondigd dat erkende bedrijven vanaf maandag 9 oktober een spoedaanvraag kunnen indienen om een keuringsdatum te plannen. Dit geldt voor de diensten: eerste opname (kentekening) bedrijfswagens, ADR-keuring bussen, keuren LRV-voertuigen en het keuren van herstelde schadevoertuigen. Deze maatregel wordt ingevoerd om de wachttijden verder terug te dringen. Er kan een spoedaanvraag gedaan worden bij het Landelijke Planningspunt als het via het reguliere proces (planningstool op RDW.nl) niet mogelijk is om een afspraak te plannen op de gewenste keuringsdatum. 

De spoedaanvraag kan gestuurd worden naar priokeuring@rdw.nl met de volgende gegevens: 
  • Naam 
  • Telefoonnummer
  • Type keuring
  • Voorkeurs keuringslocatie
  • Gewenste termijn
De RDW neemt uiterlijk de volgende werkdag telefonisch contact op en kijkt samen met u naar de mogelijkheden voor een datum en locatie voor de keuring.

Wat wordt er van u verwacht? 

  • De voorwaarde geldt dat minimaal 14 dagen voor de gewenste keuringsdatum de aanvraag wordt ingediend en het voertuig gereed moet zijn. Voor vervolgafspraken als een herkeuring geldt dit criterium niet. 
  • Daarnaast vraagt de RDW flexibiliteit in de keuze van een keuringslocatie, zowel bij het plannen van een keuring in het reguliere proces als bij de spoedprocedure. Een nabijgelegen locatie kan ook een oplossing bieden. In het uiterste geval wordt landelijk gekeken naar een oplossing.
Er zijn ook erkenninghouders die rechtstreeks contact hebben met de keuringsstations. Mocht er voor hen geen regionale oplossing zijn, dan wordt de aanvraag ook doorgezet naar het landelijke e-mailadres.

Landelijk Planningspunt

Door het openen van het nieuwe Landelijke Planningspunt probeert de RDW spoedaanvragen nog sneller, locatie-overstijgend, af te handelen. Deze afspraak is gemaakt in samenwerking met de branche. Daarnaast geeft de RDW aan te blijven werken aan het optimaliseren van de doorlooptijden.

Heeft u schrijnende problemen door de lange wachttijden? Laat het ons weten door een mail te sturen naar José Burgemeester

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring