Na derde ronde cao-gesprekken: afstand tussen BOVAG en bonden wordt kleiner

Laatste update 05 oktober 2023 Leestijd: 2 min

Vandaag vond het derde formele gesprek plaats tussen vakbonden en BOVAG in het kader van een nieuwe cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven (MvT). Elke ronde worden de gesprekken wat concreter en inhoudelijker. Beide partijen hebben de intentie tot een goede, passende cao te komen en hebben dan ook beide stappen gezet in elkaars richting. Maar hier en daar is nog wel een afstand te overbruggen door de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. 

BOVAG zet, zoals bekend, in op een aantrekkelijke sector voor medewerkers. De instroom van technici vanuit opleidingen is nog best goed, vergeleken met andere sectoren. Niettemin is het personeelstekort nijpend; de concurrentie om met name technisch personeel, ook tussen verschillende sectoren, is groot. 
 
Dat vereist een toekomstbestendige cao, die enerzijds rekening houdt met de inflatie en stijgende kosten en anderzijds met de onzekere tijden als het gaat om economie, negatief consumentenvertrouwen en marktsituatie. Gesprekken gaan daarbij ook over jeugdlonen, veilig werken en modernisering van de cao. 
 
De vierde en in principe laatste ronde staat gepland op 12 oktober. De huidige cao loopt 31 oktober van dit jaar af. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring