Meld u nu aan voor extra BOVAG-korting op uw auteursrechtenafdracht voor muziek en televisie

Laatste update 06 oktober 2023 Leestijd: 2 min

Als u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijgt u extra korting. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. U krijgt 15 procent extra korting op uw auteursrechtenafdracht aan Buma en Sena (muziek) en 7 procent korting op uw afdracht aan Videma (televisie). Dat voordeel wilt u toch niet missen? Aanmelden kan uiterlijk 31 december 2023!

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of een nieuwszender aanstaan in de showroom, kantoor, werkplaats, wachtruimte of bedrijfsrestaurant. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. 

Dubbele korting

Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u als BOVAG-lid van extra korting op uw auteursrechtenafdracht: 15 procent op uw afdracht aan Buma/Sena en 7 procent op die van Videma. Dit komt nog bovenop de 33,3 procent die BOVAG-leden al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Daarnaast kunt u uw registratie eenvoudig online regelen via BOVAG.

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt automatisch een factuur. Doet u mee en is er in de tussentijd iets gewijzigd? Vul dan het aanmeldformulier opnieuw in.

Online aanmelden

  1. Om u aan te melden voor de collectieve rechtenafdracht, gaat u allereerst naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  2. Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  3. Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vindt u twee formulieren, waarmee u zich aan kunt melden voor korting op uw auteursrechtenafdracht aan Buma/Sena (muziek) en Videma (televisie).

Alle informatie vindt u op mijn.bovag.nl/auteursrechten  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring