Branchenorm ruitschadeherstelbedrijven geactualiseerd

Laatste update 24 oktober 2023 Leestijd: 2 min

Om goed te kunnen blijven inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen, heeft BOVAG de bestaande branchenormering voor ruitschadeherstelbedrijven geactualiseerd.

De huidige branchenorm speelt onvoldoende in op de technologische ontwikkelingen, waaronder de elektronica ten behoeve van rijhulpsystemen. In de nieuwe normering zijn een aantal eisen aangescherpt, bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen, het werken met ADAS, het invullen van het schadedossier, de reparatievoorschriften en de afleverinstructie. 

Wat betekent dit?

Dit betekent dat certificaten met een verloopdatum in 2023 kunnen worden vernieuwd in 2023 en geldig blijven tot de einddatum van 2 jaar na certificeringsdatum. Hierna moet er een nieuw certificaat worden behaald dat voldoet aan de nieuwe eisen. Verloopt u certificaat in 2024, dan moet u voldoen aan de nieuwe eisen van de branchenorm. Dan ontvangt u opnieuw een Digitale Zelfevaluatie die u aanvult met de nieuwe eisen.
Meer informatie over de aangepaste norm en het Handboek BOVAG Erkend Ruitschadeherstel kunt u hier vinden. 
Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via telefoonnummer: 030-6595 300 of mailen naar schadeherstel@bovag.nl.
 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring