BOVAG volop zichtbaar op KCJ 2023

Laatste update 13 oktober 2023 Leestijd: 4 min

BOVAG was weer met diverse activiteiten aanwezig op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ), van 4 tot en met 8 oktober in Utrecht. Bezoekers konden onder begeleiding van een BOVAG-rijinstructeur ervaren hoe het is om een rondje te rijden met een caravan of camper, en zij konden kans maken op een prijs bij de Kampeercheck Challenge. Kampeerders konden ook terecht op het BOVAG-terrein voor al hun vragen over aankoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel. BOVAG zocht daarnaast samen met andere stakeholders uit de branche de pers op met de nieuwste cijfers over duurzaam kamperen.  

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is het grootste kampeerevenement van Nederland, dat in het teken staat van nieuwe kampeerproducten en outdoor beleving. 

Rijden met een caravan of camper

Kampeerders konden op de KCJ weer elke dag onder begeleiding van een BOVAG-rijinstructeur rijden met een caravan of camper. Zo konden nieuwe kampeerders ervaren hoe het was om voor het eerst in een caravan of camper te rijden. Meer doorgewinterde kampeerders konden oefenen met speciale manoeuvres zoals inparkeren of de breedte en hoogte inschatten van een camper. De caravan, camper en trekauto zijn door BOVAG-bedrijven beschikbaar gesteld. 

Bekijk hier het filmpje over het proefrijden met de caravan en camper, dat gedeeld is op de social-mediakanalen van BOVAG.

Kampeercheck Challenge

Samen met BOVAG-keurmeesters van verschillende bedrijven organiseerden we ook elke dag de BOVAG Kampeercheck Challenge. We hebben bezoekers uitgedaagd om, met een checklist in de hand, de caravan te controleren op onderhoudspunten en veiligheidsaspecten. Daarbij was er extra aandacht voor banden. De challenge is een wedstrijd, dus er viel voor de deelnemers wat te winnen. Maar, meedoen was belangrijker dan winnen. Immers, na deelname is men extra bewust van het belang van goed onderhoud (en een goede vakman) voor een zorgeloze, veilige vakantie. 

Bekijk hier de korte video over de Kampeercheck Challenge.

BOVAG-terrein

Het binnenterrein van de beurs was BOVAG-terrein; daar was een gezellige plek in de buitenlucht ingericht waar kampeerders terecht konden met allerhande vragen. BOVAG was daar samen met keuzecoaches van viaBOVAG.nl (Kees en Carla), BOVAG-rijinstructeurs en keurmeesters van verschillende BOVAG-kampeerbedrijven aanwezig. Ook dit jaar zagen we bij BOVAG-activiteiten steeds meer nieuwe kampeerders. Daarom is de voorlichting op de beurs zo breed mogelijk ingezet, om ook deze mensen voor aankoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel klant te maken bij een BOVAG-kampeerbedrijf. 

Duurzaamheidscongres 

Op woensdag 4 oktober vond het Duurzaamheidscongres voor de Kampeerbranche plaats, eveneens in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit congres organiseerde BOVAG samen met andere stakeholders in de kampeerbranche: ANWB, HISWA-RECRON, KCI, KCJ en NKC. In een ‘uitverkochte’ zaal van de Jaarbeurs spraken we met ondernemers en gastsprekers over de toekomst van kamperen. “De kampeerder sorteert voor op een duurzame vakantie”, blijkt uit het onderzoek dat op het congres is gepresenteerd. Bij het kiezen van een kampeerplek houdt namelijk al bijna de helft (48 procent) rekening met duurzaamheid. Download hier het onderzoeksrapport. Ook werden op het congres de Duurzame KampeerAwards 2023 uitgereikt. Benieuwd? Bekijk dan hieronder de aftermovie.

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring