BOVAG verzoekt minister Harbers niet akkoord te gaan met RDW-tariefverhogingen

Laatste update 20 oktober 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG vraagt samen met andere (branche)organisaties aan minister Harbers om niet akkoord te gaan met de excessieve tarievenverhoging die de RDW in 2024 wil doorvoeren. In het jaarlijkse tarievenoverleg met RDW heeft onder andere BOVAG bezwaar geuit tegen de verhoging, die we niet in verhouding vinden met de dienstverlening. Ondanks dit zet RDW de verhoging toch door. Daarom hebben we in een brief onze zorgen geuit bij minister Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is verantwoordelijk voor het vaststellen van de RDW-tarieven. We willen als brancheorganisaties in gesprek gaan met Harbers over de kostenstijging, maar ook over de modernisering van de dienstverlening, waardoor kosten bespaard kunnen worden. 

De RDW heeft het voornemen om bijvoorbeeld de prijzen van meerdere diensten te verhogen met gemiddeld 7,8 procent, en in sommige gevallen zelfs met 15 procent. In 2023 was de gemiddelde stijging al 4,9 procent. 

De brancheorganisaties hebben onder andere als bezwaar dat de voorgenomen kostenstijgingen in tegenstelling zijn met het gematigde tarievenbeleid dat RDW nastreeft. Ook staat het niet in verhouding tot de dienstverlening; de wachttijden voor het keuren van voertuigen zijn bijvoorbeeld al jaren veel te lang. 

Download hier de brief die aan Mark Harbers is gestuurd door BOVAG, RAI Vereniging, KNV, TLN, Fedecom en BMWT. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring