VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen bezoekt Auto Hommel en Boere Fietsplezier

Laatste update 17 november 2023 Leestijd: 2 min

Beide ondernemers grepen het werkbezoek aan om het Haagse Kamerlid te informeren over diverse, actuele onderwerpen die mkb'ers in de automotive bezighouden.

Tijdens het werkbezoek, afgelopen week, bij ondernemer Patrick Hommel van het gelijknamige autobedrijf ging het over diverse issues, zoals het overheidsbeleid ten aanzien van elektrische auto's bijvoorbeeld, maar ook ondernemerschap en duurzaamheid en de houding van banken ten aanzien van financiering van autobedrijven kwam aan de orde.
Hommel beschouwde het werkbezoek als erg waardevol, ook omdat hij diverse 'verbeterpunten' met de politiek heeft kunnen bespreken.

Financiering 

Viktor Boere van Boere Fietsplezier gaf tijdens een rondleiding in zijn zaak uitleg over de fietsmarkt en de populariteit van de e-bike en bakfietsen. Belangrijk gespreksonderwerp was ook de mogelijkheid voor mkb'ers om hun bedrijf en duurzaamheidsinvesteringen te kunnen financieren tegen lage lasten. Volgens Boere speelt  non-bancaire financiering een grote rol speelt in het mkb.

Non-bancaire financiering

Aartsen, zelf afkomstig uit een middenstandsgezin, benadrukte hoe belangrijk het mkb is voor Nederland en dat de VVD zeker aandacht heeft voor de besproken punten. Aartsen gaf aan dat de VVD goed kijkt naar het verbeteren van de non-bancaire financiering voor het mkb.
Aartsen legde de werkbezoeken af in gezelschap van Han te Broeke, algemeen voorzitter BOVAG.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring