Tweede BOVAG Rijinstructeursdag zeer geslaagd

Laatste update 23 november 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG organiseerde op 20 november voor de tweede keer de BOVAG Rijinstructeursdag. Zo'n 60 rijinstructeurs sloten de intensieve WRM-bijscholing af met een certificaat: klaar om leerlingen te leren hoe cruciaal veilig rijgedrag is.

De rijinstructeurs werden in de ochtend welkom geheten door bestuurder Pieter Roordink, waarna de rijinstructeurs zich in vier groepen verspreidden over de verschillende leslokalen in het BOVAGhuis in Bunnik. 

Verbeteren verkeersveiligheid

De BOVAG Rijinstructeursdag stond in het teken van kwaliteitsverbetering van rijscholen en daarmee het verbeteren van de verkeersveiligheid. De rijinstructeurs volgden een WRM-bijscholingsprogramma, bestaande uit vier blokken, dat is samengesteld op basis van de meest gemaakte fouten tijdens het rijexamen. Doel is kwaliteitsverbetering en daarmee de verkeersveiligheid. De lesstof leert instructeurs om de veel gemaakte fouten en de gevolgen daarvan voor de verkeersveiligheid te voorkomen. Ook is er extra aandacht voor de rol die ouders spelen binnen het leertraject van hun kinderen.

Beschikbaar

Een dergelijke WRM-bijscholing bestond eerder nog niet, -BOVAG hield deze Rijinstructeursdag voor het eerst op 13 februari dit jaar-. BOVAG organiseert de bijscholingen samen met de opleiders VRO Traffic Masters, Osseforth Opleidingen, Jongepier Opleidingen en De VerkeersAcademie. Deze WRM-bijscholing is uiteraard ook beschikbaar voor de hele branche.

De dag werd afgesloten met een heerlijk dinerbuffet waarna de instructeurs nog ruimschoots de tijd hadden om met elkaar na te praten. 

  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring