Meer grip op de kosten met BOVAG Kostprijsberekeningstool

Laatste update 29 februari 2024 Leestijd: 2 min

Samen met KPMG heeft BOVAG de Kostprijsberekeningstool ontwikkeld. De tool biedt een helder inzicht in de kostprijs en vormt een gedegen basis voor financiële sturing en strategische beslissingen. De tool is gratis te gebruiken door BOVAG-leden.

Er zijn twee verschillende versies van de Kostprijsberekeningstool beschikbaar: een generieke, eenvoudige versie die snel een indicatie geeft van de kostprijs en een uitgebreidere versie die gedetailleerd en op maat gesneden informatie biedt over de daadwerkelijke kostprijs.
Door de tool krijg je als ondernemer een beter inzicht in de kostenverdeling, zodat je aan de hand daarvan ook betere gesprekken kunt voeren met jouw bank of opdrachtgevers én het is een goede basis voor het nemen van strategische keuzes. 

Zes goede redenen om de Kostprijsberekeningstool te gebruiken:

  • meer grip op de kosten,
  • betere afspraken met opdrachtgevers,
  • meer inzicht in bezuinigingen of investeringen,
  • betere gesprekken met de bank over financiering,
  • actueel inzicht door regelmatige updates,
  • regeren is vooruitzien.

Vragen?

De BOVAG Kostprijsberekeningstool is gratis beschikbaar voor rijscholen, fiets- en gemotoriseerde tweewielerbedrijven, schadeherstelbedrijven, onafhankelijke autobedrijven, autodealers en caravan- en camperbedrijven. De handleiding en instructievideo, zijn te vinden op mijn.bovag.nl/kostprijsberekeningstool. Heb je vragen? Bel naar BOVAG Ledenadvies via telefoonnummer (030) 659 53 00. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring