Loonsverhoging per 1 januari van 0,6 procent voor Carrosseriebedrijven

Laatste update 28 november 2023 Leestijd: 2 min

Medewerkers van bedrijven die onder de cao voor Carrosseriebedrijven vallen (deze cao geldt voor de leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven, Ruitschadeherstelbedrijven en Poetsbedrijven), hebben vanaf 1 januari 2024 recht op loonsverhoging van 0,6 procent. Dat is afgesproken in de cao die loopt van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2024. Ook de salaristabellen worden per die datum met 0,6 procent verhoogd.

Voor welke medewerkers geldt de loonsverhoging? 

Werkgevers moeten alle onderdelen van de cao toepassen op hun medewerkers. Dit betekent dat alle medewerkers die onder de cao Carrosseriebedrijven vallen, recht hebben op de collectieve salarisverhogingen. Dit geldt dus ook voor verkopers, vertegenwoordigers, BBL-leerlingen, oproepkrachten en voor werknemers die meer verdienen dan het cao-loon, ziek zijn of niet goed functioneren. Ook op hen is de cao immers van toepassing. 

De verhoging voor een parttimer is naar rato van het aantal uren dat hij/zij werkt ten opzichte van een 38-urige werkweek. 

Vragen?   

Heeft u vragen over deze loonsverhoging of over de cao voor Carrosseriebedrijven? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring