Gesprekken nieuwe cao Tankstations en Autowasbedrijven in volle gang

Laatste update 14 november 2023 Leestijd: 2 min

Er zijn inmiddels twee constructieve gesprekken achter de rug tussen werkgevers (BOVAG en Beta) en vakbonden inzake een nieuwe cao voor de sector Tankstations en Autowasbedrijven. De huidige cao loopt af op 31 december 2023.

Genoeg personeel vinden en de bezetting rond krijgen is voor tankstations en wasbedrijven een grote uitdaging. Daarom zet BOVAG in op een aantrekkelijke, toekomstbestendige sector met bijbehorende beloning. Dat is extra belangrijk omdat deze sectoren op het gebied van personeel moeten concurreren met horeca en detailhandel, zoals supermarkten.  

Aan de andere kant is het wettelijk minimumloon (WML) de afgelopen jaren al fors verhoogd en gaat dat op 1 januari nog eens stevig omhoog. Ook daar moeten we in de cao-onderhandelingen rekening mee houden. Dat geldt evenzeer voor het hoge verzuim en de hogere energiekosten waar werkgevers mee te maken hebben.  

De vakbonden zetten van hun kant vooral in op een hoge loonsverhoging en een betere werk-privé balans. Er zijn nu twee formele rondes geweest. De gesprekken met vakbonden verlopen in een goede sfeer. De derde gespreksronde staat gepland voor 22 november. Daar staan onder meer loon en loontabel in de cao op de agenda. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring