De kiezer heeft gesproken. Wat nu? 

Laatste update 23 november 2023 Leestijd: 2 min

Over een verkiezingsuitslag spreekt BOVAG zich nooit uit. Zoals BOVAG ook nooit een politieke voorkeur uitspreekt. Wij focussen op de belangen van onze leden, hun medewerkers en hun klanten. Dat gaat over betaalbare en toegankelijke mobiliteit voor iedereen. Hoe nu verder?

Nadat gister de kiezer heeft gesproken, is het nu aan de politiek om aan de slag te gaan. BOVAG roept partijen op om constructief te gaan werken aan een coalitie. Nu is het moment om samen te werken en de uitdagingen in Nederland aan te pakken. Voor BOVAG is daarbij van belang dat de nieuwe coalitie beseft dat mobiliteit een heel belangrijk onderdeel is van het bestaan van mensen. En zekerheid van mobiliteit vraagt op korte termijn om keuzes en investeringen door het nieuwe kabinet. Daarbij moeten we de verduurzaming doordacht doorzetten, zodat dit reëel en haalbaar is voor burgers en ondernemers. 

Waar zet BOVAG op in? 

BOVAG zet in op wat belangrijk is voor betaalbare en veilige mobiliteit in Nederland en dat staat wat ons betreft los van de politieke kleur van een volgend kabinet. Dat betekent: 
  • Betaalbare en toegankelijke mobiliteit voor iedereen (waken voor vervoersarmoede). Van nieuwe EV tot tweedehands benzineauto. Van camper tot motorfiets. Van e-bike tot bestelauto. Bestaanszekerheid is immers ook: kunnen beschikken over betaalbare mobiliteit. 
  • Consistent beleid. Zoals voorspelbare belastingen en meerjarige regelingen. Zodat consumenten en ondernemers weten waar ze aan toe zijn. 
  • Haalbare en betaalbare verduurzaming van mobiliteit en ondernemingen. 
  • Veilige mobiliteit. Voor auto, fiets, motorfiets etcetera. 
  • Een goed ondernemersklimaat. 

Wat gaat BOVAG concreet doen? 

Zoals na elke verkiezing: input geven aan de diverse partijen en aan de informateur(s). Vinger aan de pols houden. Zorgen dat er op basis van feiten gesproken en besloten wordt. Aandacht vragen voor onze standpunten en de belangen van onze leden, hun medewerkers en hun klanten. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring