PMT, PGGM en MN onderzoeken gezamenlijk pensioenbedrijf

Laatste update 26 mei 2023 Leestijd: 2 min

PMT, PGGM en MN onderzoeken de mogelijkheid van een gezamenlijk pensioenbedrijf, waarbij de uitvoering van het pensioen de ruim 1,4 miljoen PMT-deelnemers verschuift naar een gezamenlijke organisatie binnen PGGM-pensioenbeheer. 

Belangrijk argument voor een gezamenlijk pensioenbedrijf is het schaalvoordeel. Dit moet voor de betrokken pensioenfondsen leiden tot lagere kosten per deelnemer en ruimte voor investeringen in innovatie van de dienstverlening aan deelnemers en werkgevers.

Het onderzoek naar een gezamenlijk pensioenbedrijf is het vervolg op de ontwikkeling van een gezamenlijk administratieplatform voor het pensioenbeheer. Bij deze ontwikkeling wordt het PGGM-systeem – dit systeem heet MAP- geschikt gemaakt voor de pensioenadministratie van PMT en Bpf Koopvaardij. 

Wat merk ik hier van?

Op dit moment verandert er nog helemaal niets voor de werkgevers, deelnemers en leveranciers. De dienstverlening die werkgevers van uitvoerder MN gewend zijn, blijft zoals het is. Contactpersonen bij bijvoorbeeld Accountbeheer blijven dezelfde mensen. Het werk, zoals de verbetering van de dienstverlening aan werkgevers, gaat ook gewoon door. UPA (Uniforme Pensioenaangifte) is daar een zeer belangrijk onderdeel van. Met UPA kunnen werkgevers straks makkelijk en snel de gegevens uit hun salarisadministratie doorgeven aan PMT. Ten behoeve van de implementatie van UPA blijven werkgevers in de sector verzoeken ontvangen om salarisgegevens te controleren en uw salarispakket door te geven. 

Meer informatie over de samenwerking tussen PMT, MN en PGGM kunt u hier vinden:





 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring