Nieuw: Initiatiefprijs Tour de Force, meld uw fietsinitiatief uiterlijk 15 mei aan

Laatste update 11 mei 2023 Leestijd: 2 min

De Tour de Force reikt dit jaar de Initiatiefprijs uit, waarmee zij organisaties aanmoedigt die fietsen in Nederland stimuleren door creatieve en gezamenlijke fietsinitiatieven uit te voeren en te realiseren. Werkt u samen met een of meerdere partijen aan een initiatief dat fietsen in Nederland bevordert? Dien dit dan uiterlijk maandag 15 mei in op de website van het Nationaal Fietscongres.

De Tour de Force verlegt met de Initiatiefprijs haar focus van fietsinnovaties (met voorheen de Innovatieprijs) naar fietsinitiatieven en heeft daarom ook een nieuwe naam gekregen. 

Wie maakt kans op de prijs?

De Tour de Force Initiatiefprijs is bedoeld voor organisaties die samenwerken en goede initiatieven uitvoeren om het fietsen in Nederland een boost te geven. De prijs wil de daadwerkelijke uitvoering van diverse fietsinitiatieven stimuleren. De initiatieven die kans maken op de prijs zijn bijvoorbeeld: een regionale samenwerking om het fietsen te stimuleren bij de opening van een nieuwe doorfietsroute, een lokaal initiatief om specifieke doelgroepen meer te laten fietsen, een experiment of project om bepaalde fietsinfrastructuur uit te proberen. Belangrijk is dat het project ook daadwerkelijk is (of wordt) gestart of uitgevoerd in 2023. Er zijn in totaal drie prijzen: één geldbedrag van 5.000 euro en twee keer een bedrag van 2.500 euro. Meer informatie over de prijs vindt u op de website van het Nationaal Fietscongres

Meld uw initiatief aan

De Initiatiefprijs wordt op donderdag 22 juni om 16.30 uur uitgereikt, tijdens het Nationaal Fietscongres in Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom. Dit congres vindt plaats op 21 en 22 juni. 

Over Tour de Force

Tour de Force is een samenwerking tussen overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en platforms die zich inzetten voor een sterker fietsbeleid in Nederland. De doelstelling van Tour de Force is ambitieus: twintig procent meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017. BOVAG denkt en doet mee.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring