Let op, alleen voor APK3: uitstel invoering spelingsdetector en gebruik goedgekeurde hydraulische manometer

Laatste update 24 mei 2023 Leestijd: 2 min

De RDW heeft twee veranderingen voor de APK3 aangekondigd die op 20 mei zijn ingegaan, die gaan over de invoering van de spelingsdetector en het gebruik van een NMi-goedgekeurde hydraulische manometer. Er is in beide gevallen sprake van uitstel.  

Gebruik NMi-goedgekeurde hydraulische manometer

Volgens de regels heeft een APK3 keuringsstation een door het Nederlands Meetinstituut (NMi) goedgekeurde hydraulische manometer nodig om een land- en bosbouwtrekker te keuren. Er is echter nog geen leverancier die de goedgekeurde manometers kan leveren. Daarom mag u een manometer zonder goedkeuring blijven gebruiken, totdat er een definitieve keuze is gemaakt. 

Invoering spelingsdetector

De invoering van de spelingsdetector voor de APK3-erkenning is vertraagd. Deze verplichting zou op 20 mei 2023 ingaan. Zodra er meer bekend is over een nieuwe invoeringsdatum, laat de RDW dit aan erkenninghouders weten. Voor de APK1-erkenning is de spelingsdetector wel verplicht sinds 20 mei. 

Bekijk hier de brief die de RDW hierover naar erkenninghouders heeft gestuurd. Voor vragen kunt u terecht bij de RDW: ga naar rdw.nl/contact of bel (088) 008 74 77.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring