Aanvragen definitieve berekening NOW 5 en 6 kan tot en met 2 juni

Laatste update 22 mei 2023 Leestijd: 3 min

Heeft u NOW aangevraagd voor de maanden november en december 2021 (NOW 5) en/of de maanden januari, februari en maart 2022 (NOW 6)? Dan kunt u nog tot en met 2 juni 2023 de definitieve berekening aanvragen. Dat kan door het invullen van het aanvraagformulier op de website van het UWV.

Het aanvragen van NOW 5 kan hier en de aanvraag voor NOW 6 kan hier. U ziet daar ook meer informatie over de voorwaarden en plichten. Heeft u NOW ontvangen, maar vraagt u geen definitieve berekening aan? Dan moet u het ontvangen geld terugbetalen.

Proefberekening via de NOWchecker

Benieuwd of u geld krijgt of moet terugbetalen? Het UWV heeft een NOWchecker (Simulatie NOW) ontwikkeld. Daarmee kunt u in een paar stappen een proefberekening doen (ook voor de andere NOW-periodes). De checker geeft ook inzicht of u een derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig heeft bij uw aanvraag.

Heeft u een accountants- of een derdenverklaring nodig en wordt de termijn een beetje krap? Dan is het mogelijk om uitstel aan te vragen. Hoe dat in zijn werk gaat leest u hier.  Als u geen verklaring nodig heeft, kunt u ook geen uitstel krijgen op de termijn van 2 juni.  

Afzien van de tegemoetkoming of een lagere tegemoetkoming aanvragen

Het is mogelijk om af te zien van de tegemoetkoming of een lagere tegemoetkoming aan te vragen. U kunt beide opties aangegeven bij het aanvragen van de definitieve berekening.
  • Als u aangeeft af te zien van de tegemoetkoming hoeft u verder niets meer in te vullen. U krijgt vervolgens vanzelf bericht om het ontvangen voorschot terug te betalen.
  • Geeft u aan een lagere tegemoetkoming te willen ontvangen, dan moet u wel het hele formulier door. Meer informatie vindt u hier.

Vragen? 

Wilt u meer weten over de NOW? Neem contact op met uw boekhouder of bel met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring